Tootjahinnaindeksit tõstis kütteõlide tootmise kallinemine

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plastdetailide tootmine ettevõttes Bladhs Eesti.
Plastdetailide tootmine ettevõttes Bladhs Eesti. Foto: Toomas Huik

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks muutus 2012. aasta augustis võrreldes juuliga 0,6 protsenti ja võrreldes eelmise aasta augustiga 2,2 protsenti, teatas statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas augustis keskmisest enam hindade tõus kütteõlide tootmises, puidutöötlemises, puittoodete ning soojusenergia tootmises, samuti hindade langus tekstiiltoodete tootmises.

2011. aasta augustiga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus toiduainete tootmises ja hinnalangus elektroonikaseadmete tootmises.

Ekspordihinnaindeks muutus 2012. aasta augustis võrreldes juuliga 1,4 protsenti ja võrreldes eelmise aasta augustiga 1,2 protsenti. Keskmisest enam tõusid elektrienergia, naftasaaduste ja toiduainete hinnad ning langesid metallide hinnad.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2012. aasta augustis võrreldes juuliga 1,6 protsenti ja võrreldes eelmise aasta augustiga 3,0 protsenti. Augustis tõusid keskmisest enam naftasaaduste, elektrienergia ja põllumajandussaaduste hinnad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles