Kas uus iPhone hävitab Nokia ja Blackberry?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone 5
iPhone 5 Foto: news.cnet.com.

Septembri lõpust müügil olev Apple'i uus nutitelefon vähendab suurtes raskustes Nokia ja Blackberry osa nutitelefonide turul ilmselt veelgi.

Nokia ei ole oma nutitelefonide uue lipulaeva Lumia 920 müügilejõudmise kuupäeva veel paika pannud, kuid ilmselt ei ole seda võimalik osta enne novembrit. Uued Blackberry 10 platvormi kasutavad nutitelefonid tulevad turule aga alles järgmise aasta alguses, kirjutab Wall Street24/7.

See tähendab, et Blackberry müük pühadehooajal tugineb vanadele mudelitele. Need aga ei ole siiani suutnud ettevõtet kriisist välja tuua ning ilmselt ei ole ühtegi põhjust, miks nende müük ja turuosa peaks lähikuudel ka suurenema.

Nokia ja Apple'i uute nutitelefonide müügiletuleku vahele jääb vähemalt kuu-poolteist, mille kestel on aga paljud tarbijad ilmselt juba oma valiku langetanud.

Kuna suur osa uutest telefonidest ostetakse suurtel turgudel nagu USA paariaastase lepinguga, on Nokial väga raske veenda tarbijaid sõlmitud lepingutest enda kasuks loobuma ja leppetrahve maksma.

Seega on Nokia ja Blackberry sellel hooajal ilmselt suurest mängust väljas. Kuidas see mõjub nende niigi rasketele majandusseisudele, näitab tulevik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles