Hansson informeeris rahanduskomisjoni EKP võimalustest finantskriisi reguleerimisel

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Hansson
Ardo Hansson Foto: SCANPIX

Eesti Panga president Ardo Hansson andis täna rahanduskomisjoni liikmetele ülevaate Euroopa Keskpanga seisukohtadest ja tegevusvõimalustes euroala finantsstabiilsuse tagamisel.

Hanssoni sõnul seisneb Keskpanga roll eelkõige hinnastabiilsuse ja rahaturu toimimise tagamises ning võimalused hädas olevaid riike otse abistada on limiteeritud. Seetõttu peetakse Euroopa stabiilsusmehhanismi (ESM) väga oluliseks institutsiooniks, kuna tänases olukorras on kriisi haldamiseks vaja täiendavaid ressursse.

Keskpank on seisukohal, et abi vajavaid riike tuleb aidata euroala liikmesriikide parlamentide ja valitsuste otsuste kaudu. Rahanduskomisjoni liikmed esitasid Eesti Panga presidendile mitmeid küsimusi ja tegid ettepaneku kohtuda algaval istungjärgul uuesti, et rääkida Eesti Panga tegevusest.

Eelnõu arutelu jätkub komisjonis 28. augusti kell 11.30 toimuval istungil, kus on kavas muudatusettepanekute hääletamine ning menetlusotsuse tegemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles