Vanemad ostavad üliõpilasele tudengiajaks Tartusse korteri

Enn Tosso
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üliõpilased Toompeal kõrgharidusreformi vastasel meeleavaldusel.
Üliõpilased Toompeal kõrgharidusreformi vastasel meeleavaldusel. Foto: Toomas Huik

Tartus on terve hulk rotatsiooni põhimõttel olevaid kortereid, mis ostetakse õpingute ajaks ja müüakse pärast diplomi saamist jälle maha.

«Seda nimetatakse likviidse kinnisvara investeeringuks. Enamuses on need annelinna ja kesklinna ühe- ja kahetoalised korterid,» ütles Grand Kinnisvara tegevjuht Marek Kerna.

Tema sõnutsi on nende korterite eelis see, et need on kõige enim levinud tarbekaup nii üüri kui ka müügi turul. Põhilisteks ostjateks on loomulikult vanemad, märkis ta.

Uus Maa Kinnisvarabüroo maakler Kristi Väljaots kinnitas samuti, et selliseid tehinguid tehakse, ehkki ülekaalus on üüritehingud.

«Arusaadavatel põhjustel üliõpilane ise ei osta endale korterit, selle ostavad talle vanemad ning see sõltub vanemate rahalistest võimalustest,» ütles ta ning selgitas, et eelistatakse kahetoalisi kesklinna piirkonnas heas seisukorras kortereid, mis ei vaja lisainvesteeringuid.

Sellised korterid maksavad Tartus 35 000 -45 000 eurot, üksikud ka 60 000 -70 000 eurot. Maakleri sõnul müüakse pärast kooli lõpetamist korter maha või üüritakse välja – sõltuvalt korteri väärtusest ning kinnisvaraturu olukorrast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles