Opeli tootja: valitsuste abita oleme aprilliks minevik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opeli tehas Saksamaal Bochumis.
Opeli tehas Saksamaal Bochumis. Foto: AFP / Scanpix

Euroopas Opeleid tootev General Motors Europe nõudmised Euroopa valitsustele muutuvad üha jõulisemaks – firma hoiatas, et ilma 3,3 miljardi eurose toetuseta jookseb ettevõte rahast tühjaks juba sel kuul.


Ettevõtte juhid ähvardasid, et firma kadumine võiks Euroopas kaotada kuni 300 000 töökohta, vahendas The Guardian. Opeli ja selle Briti analoogi Vauxhalli Ameerika Ühendriikides asuv emafirma General Motors nõuab aga seitse korda suuremat riigiabi.

GM Europe juht Carl-Peter Forster kinnitas siiski, et suured koondamised on paratamatud ka firma ellujäämise puhul.

General Motors annab Euroopas otseselt tööd 50 000 inimesele, kuid kolmandik firma tootmisvõimsusest on kasutamata ning Euroopa autoturg jätkuvalt kiires languses.

Forsteri kinnitusel kaalutakse ühe võimaliku variandina ka üle-euroopalist lahendust ettevõtte päästeplaanile, mis võib tähendada firma eraldamist General Motorsi kontsernist.

Saksamaa, kes kannaks GM Europe'i päästmise põhiraskust on aga teatanud, et tema sammud sõltuvad Obama administratsiooni sammudest emafirma ümberkorraldamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles