Analüütik: Arco Vara teade oli kui külm dušš

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arco Vara kontor.
Arco Vara kontor. Foto: Liis Treimann

Eileõhtune Arco Vara börsiteade, milles teavitati varade allahindamisest ligi 1,2 miljardi krooni väärtuses, oli investoritele kui külm dušš, leiab LHV analüütik Henri Adams.


«Arvestades kinnisvaraturu väga kehva olukorda ning fakti, et antud sektor on koos finantssektoriga on praeguses kriisis üks suuremaid kannatajaid, oli selge, et tõsisemad allahindamised on ees. Siiski kahtlen, kas keegi tegelikult sellist numbrit ette kujutas,» märkis analüütik.

Tema sõnul uudis aktsionäridele midagi positiivset ei toonud - alla hinnati kinnistuid, nõudeid ja firmaväärtusi. «Kuigi tegemist on raamatupidamisliku kahjumiga, näitab see saamata jäänud tulu. Ühel hetkel loodeti bilansis olevat kinnisvaras müüa kõrgema hinnaga, kuid nüüd tõdeti, et see ei ole enam võimalik,» nentis Adams ning lisas, et LHVs ollakse kinnisvarasektori suhtes üsangi ettevaatlikult meelestatud ning soovitatakse investoritel antud sektori ettevõtetest pigem eemale hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles