Saabi vastu näitavad tõsist huvi kaks Hiina autohiidu

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saabi väljapanek Genfi automessil eile.
Saabi väljapanek Genfi automessil eile. Foto: AFP / Scanpix

Raskustega võitleva Rootsi autotööstuse Saabi ostmiseks võivad teha pakkumise kaks Hiina autohiidu - Geely Automobile ja Dongfeng Motor, kirjutab Dagens Industri (DI).

Ajalehe andmetel kuuluvad kõnealused firmad nende hulka, kellelt Saabi emafirma General Motors ootab ostupakkumist lähinädalatel, vahendas Kauppalehti.

Ühendriikide majandusleht Wall Street Journal kirjutas eelmisel esmaspäeval, et Geely Automobile huvitub ka Volvost. Väljaande väitel võiks hiinlaste pakkumist Volvo ostmiseks oodata koguni sel nädalal.

Saabi rootslasest tegevjuht Jan Åke Jonsson kinnitas üleeile uudisteagentuurile TT, et ettevõtte vastu on huvi näidanud kokku 7-8 firmat.

Saab palus veebruaris pankrotikaitset. Rootsi allhankefirmade katusorganisatsiooni väitel ulatuvad autotööstuse võlad ligi 150 miljoni euroni.

Eelmisel nädalal tekkis Rootsis Trollhättani tehases tootmispaus, kuna üks allhankefirma keeldus neile komponente tarnimast. Saab jõudis allhankijaga kokkuleppele ja tootmine jätkus juba järgmisel päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles