ABB Grupp sai Iraagist 120 miljoni dollarilise tellimuse

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ABB logo
ABB logo Foto: SCANPIX

energeetika- ja automaatikatehnoloogia kontsern ABB Grupp sai Iraagist 120 miljoni dollarilise tellimuse ettevõttelt KAR Construction and Engineering Company Ltd uue elektrijaama projekteerimiseks ja ehitamiseks ning kahe 400/132 kilovoldise (kV) kõrgepingealajaama rajamiseks Kurdistani piirkonda Põhja-Iraagis. 

640-megavatises (MW) avatud tsükliga elektrijaamas hakatakse elektrienergiat tootma maagaasist ja kergkütteõlist (LFO). Tulevikus on plaanis muuta jaam kombineeritud tsükliga elektrijaamaks võimsuse suurendamisega kuni 1000 megavatini. Kahe 400/132 kV kõrgepingealajaama kaudu suunatakse elektrienergia nii piirkondlikku kui riiklikku võrku. Alates 2007. aastast on ABB on projekteerinud ja ehitanud Kurdistani piirkonnas kolm elektrijaama koguvõimsusega 2000 MW.

ABB tarnib lepingujärgselt kõik võtmekomponendid, kaasa generaatori, transformaatorid ja kõrgepingeseadmed, kaasa arvatud võimsuslüliti, kesk- ja madalpinge jaotusseadmed, automaatikakontrolli- ja kaitsesüsteemiseadmed. Projekt valmib 2013. aasta lõpuks.

«Need lahendused aitavad üles ehitada energeetika infrastruktuuri ja suurendada võrgu töökindlust Kurdistani piirkonnas,» ütles ABB Grupi elektrisüsteemide divisjoni juht Brice Koch. «Meie tehnoloogiline portfell ja ulatuslik projektijuhtimise kogemus võimaldavad pakkuda optimeeritud kliendilahendusi.»  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles