Sõnajalad leidsid Nasva tuulegeneraatoritele uued asukohad

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond Sõnajalad oma Saaremaal asuval kinnistul
Perekond Sõnajalad oma Saaremaal asuval kinnistul Foto: SCANPIX

Perekond Sõnajalgade firma OÜ Timothy valis Nasval tuulegeneraatorite paigaldamiseks välja uued paigad ja loobus senistest.

Kui siiamaani kavatses OÜ Timothy püstitada ühe tuulegeneraatori Nasva jahtklubi hotelli juurde ja teise Nasva jõe äärde Lodja kinnistule, siis nüüd soovib arendaja tuulikud püsti panna valla omandis olevale Settetiigi ja Puhasti kinnistule liivakarjääride lähedal, kirjutas Oma Saar.

«Leidsime, et nende maatükkidega võiks olla menetluslikult kergem, kuna vald on juba varem arvestanud, et sinna võib tuulikud panna,» ütles Oma Saarele Timothy juhatuse liige Oleg Sõnajalg.

Nii Settetiigi kui Puhasti kinnistu peale on Kaarma vallavalitsus sõlminud 2006. aasta mais OÜ-ga Roheline Ring hoonestusõiguse lepingud tuulegeneraatorite püstitamiseks ning 2006. aasta aprillis algatati mõlemal maaüksusel seoses tuulegeneraatorite paigaldamisega detailplaneering, mis on praegu menetlemise faasis.

10. veebruaril 2009 sõlmisid Roheline Ring OÜ ja Timothy OÜ hoonestusõiguse müügilepingu, millega Timothy omandas kõik hoonestusõiguse lepingus sätestatud õigused ja kohustused.

Timothy OÜ hinnangul on neil nüüd õigus püstitada mõlemale kinnistule üks tuulik ning ettevõte palub vallal viia Kaarma valla üldplaneeringu lahendusse sisse täiendus, mis võimaldaks Nasva külas reserveeritud tootmisaladel püstitada ka tuulikuid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles