Microsoft usub endiselt Nokiasse

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle festivali delegaadi telefon sai just Nokia 900 hävitavalt lüüa, aga see ei muuda daami päeva pilvisemaks.
Selle festivali delegaadi telefon sai just Nokia 900 hävitavalt lüüa, aga see ei muuda daami päeva pilvisemaks. Foto: Hendrik Alla

Hoolimata sel nädalal ilmunud ennustustest, mille kohaselt Nokia on sunnitud lähemas tulevikus pillid kotti pakkima või kummikute ja kumminuiade tootmise juurde tagasi pöörduma, jätkab Microsoft Cannes’i loovusfestivalil oma operatsioonisüsteemiga Nokia Lumia telefonide propageerimist.

Microsofti esindajad väidavad, et Metro kasutajaliidesega Windows Phone 7.5 suudab kasutaja ülesandeid täita kiiremini kui mistahes teine nutitelefon.

Selle tõestamiseks mõeldi Microsofti turundusosakonnas välja lihtne, kuid veenev katse. Idee autor läks oma Lumia telefoniga kaubanduskeskusesse ja tegi suvalistele inimestele ettepaneku võistelda: kes suudab oma nutitelefoni abil kiiremini leida mõne restorani või mistahes muud infot, mida väljakustutav vabalt valida võis.

Kui ta võitis, siis maksti talle koha peal sularahas 100 dollarit, aga kui kaotas, pidi lubama endast pilti teha alandava sildiga «My phone just got smoked by Windows Phone» (mu telefon sai just Windows Phone’ilt lutti).

Initsiatiiv osutus nii edukaks, et nüüd rakendab Microsoft seda ametlikult messidel ja rahvakogunemistel. Nii ka siin Cannes’ Microsft Advertising messiboksis. «Elu näitab, et selles katses võidab Windows Phone 7.5 Lumima 98protsenti,» väitis Microsofti turunduspealik Chris Capossela.

Võidu korral siin küll raha ei pakuta, vaid hoopis reklaamsärki. Ettepanek võistlema asuda tehti ka siinkirjutajale ja ehkki 600 MHz protsessoriga vana LG oleks võimsa Nokia käest kahtlemata peksa saanud nagu poisike, paljastas väljakutse ühe Windos Phone’i nõrga koha. Reeglite järgi võib väljakustutav ise võistlusülesande valida. Panin ette Cannes Lionsi ametlikku mobiilirakendust kasutades vaadata, millal ja millises saalis esineb festivalil USA ekspresident Bill Clinton. Microsoft pidi väljakustest loobuma, sest Cannes Lionsi mobiilirakendus on tehtud vaid iPhone’i ja Androidi platvormidele.  Windows Phone rakendustepoes on üldse palju vähem tarkvara kui võistlevate telefonide jaoks leidub.

Lisaks ei julge ükski Microsofti esindaja kinnitada, kas täna ostetud Windows Phone 7.5 Lumiad saavad uuenduse WP 8-le, kui see kord ilmub. See näitab, et Lumia ei pruugi olla eriti tulevikukindel investeering, nagu ka selle tootja Nokia tervikuna.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles