Tootjahinnad mais kuuga ei muutunud

Madis Filippov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puittoodete valmistamine.
Puittoodete valmistamine. Foto: Teet Suur

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli 2012. aasta mais võrreldes aprilliga 0,0 protsenti ja võrreldes eelmise aasta maiga 2,0 protsenti, teatas statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas mais võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus kemikaalide ja keemiatoodete ning metalltoodete tootmises, samuti hindade langus puidutöötlemises ja puittoodete tootmises ning elektroonikaseadmete tootmises.

2011. aasta maiga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus toiduainete ja soojusenergia tootmises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2012. aasta mais võrreldes aprilliga 1,0 protsenti ja võrreldes eelmise aasta maiga 2,1 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes tõusid mais keskmisest enam metallide, naftasaaduste ja keemiatoodete hinnad ning langesid metsa ja elektroonikaseadmete hinnad.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2012. aasta mais võrreldes aprilliga 0,0 protsenti ja võrreldes eelmise aasta maiga 3,8 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes tõusid mais keskmisest enam nahk- ja tekstiiltoodete ning ehitusmaterjalide hinnad ning langesid põllumajandussaaduste ja naftatoodete hinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles