Rumeenia kinnisvara tagas Eesti investoritele 60,7-protsendilise tootluse

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehtsad eurod kaupluse kassaaparaadis.
Ehtsad eurod kaupluse kassaaparaadis. Foto: Caro / Scanpix

Eesti ettevõtjate IPC Investment Groupi 2006. aastal alanud investeerimisprogramm IPC Esimene Rumeenia Emissioon tõi investoritele 60,7-protsendise kogutootluse, teatas ettevõte.


IPC Esimesse Rumeenia Emissiooni kaasati Eestist kokku üle 80 investori, kelleks olid eeskätt Eesti suuremate pankade privaatpanganduse kliendid, pensionifondid ning eraisikud.

Nende raha kogusummas 4,6 miljonit eurot investeeriti kahte kinnistusse Bukarestis. Projektide Newton Towers ja Celsius Apartments planeeritud kogumahuks oli 420 korterit, lisaks 500 parkimiskohta. Arendusprotsessi käigus töötati välja hoonete arhitektuurne lahendus ning väljastati kohaliku omavalitsuse poolt ehitusluba, seejärel alustati projektidest väljumist, teatas IPC kaasosanik Indrek Elhi.

Ühe arendusprojekti müüs IPC eelmise aasta mais 3,2 miljoni euro eest Rumeenia arendusettevõtjale ning teise detsembris 4,8 miljoni euroga Saksa jaekaubandusettevõttele Tengelmann. Investoritele tegi IPC tagasimaksed mullu mais ja detsembris ning võlakirjad kustutati täielikult 19. veebruaril 2009.

«Investorite tootlus investeeringult kujunes 20,8 protsenti aastas ja kolmeaastase investeerimisprogrammi peale kokku 60,7 protsenti. Praeguses majandussituatsioonis on see suurepärane tulemus,» hindas IPC partner Siret Soom.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles