Esialgsed tulemused: iirlased toetavad ELi fiskaallepet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iirimaa lipp
Iirimaa lipp Foto: SCANPIX

Mitteametlikud referendumitulemused näitavad, et 60 protsenti Iiri valijatest toetab Euroopa Liidu fiskaalleppe ratifitseerimist, teatasid ametnikud reedel.

Ametlikud tulemused on lubatud teatavaks teha reede õhtuks ja kui positiivne stsenaarium kinnitust leiab, lubab see eurotsooni võlakriisiga võitlevatel rahandusjuhtidel kergemini hingata, ehkki kriitikud väidavad, et rangemad eelarvereeglid ei too kaasa hädavajalikku majanduskasvu.

«Jah-pool võidab. Küsimus on nüüd selles, kust tulevad Euroopa jätkuva ja süveneva kapitalismi kriisi olukorras töökohad ja stabiilsus, mida nad lubavad? Nende poliitika teeb olukorra ainult halvemaks,» ütles fiskaallepet vastustavate sotsialistide liider Joe Higgins.

Iirimaa 43 valimisringkonna mitteametlike, kuid peaaegu täielike hääletustulemuste põhjal on leppe pooldajad ja seega kokkuhoiupoliitikat vedav peaminister Enda Kenny saanud kaaluka võidu.

Fiskaalleppe pooldajad on ülekaalus vähemalt 35 ringkonnas, vastased kindlasti vaid ühes Dublini ringkonnas ja euroskeptitsismi kantsis - Loode-Iirimaal Donegani krahvkonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles