Brüsselis kogunenud eurogrupp pole Kreeka suhtes veel lootust kaotanud

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurogrupi rahandusministrite kohtumine Brüsselis 14. mail. Esiplaanil ratastoolis Saksa rahandusminister Wolfgang Schäuble.
Eurogrupi rahandusministrite kohtumine Brüsselis 14. mail. Esiplaanil ratastoolis Saksa rahandusminister Wolfgang Schäuble. Foto: SCANPIX

Esmaspäeval Brüsselis kogunenud eurogrupp kutsub Kreeka parteisid üles valitsusliidus kokku leppima.

Kohtumisele saabunud Iiri rahandusminister Michael Noonan taandas ennast Iiri keskpanga juhi Patrick Honohani Tallinnas tehtud kommentaaridest Kreeka euroalast lahkumise võimaluste kohta, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Ta (Honohan - toim.) kõneles ühes Balti riigis, ma arvan, et see oli Eesti, ma ei tea, kuidas esitati küsimus, mis sellise vastuse tingis, aga ma arvan, et ta kõneles kui üks Euroopa Keskpanga nõukogu liikmetest, minu roll on teistsugune, räägin kui Kreeka rahandusministri kolleeg, minu hinnangul peaks Kreeka lahendama oma demokraatia probleemi ning moodustama valitsuse, mis peab kinni laenuprogrammist,» ütles Noonan.

Eurogrupi kohtumine kutsub Kreeka poliitjõude üles valitsust moodustama, Kreeka vasakparteide plaan, nagu võiks Ateena katkestada laenumaksed, ent jääda edasi eurotsooni liikmeks, ei tekita ülejäänud euroriikides mingisugust vaimustust.

Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble tunnistas Saksa meedias, et kõne all on olnud kõik stsenaariumid ning ühtegi riiki ei saa sundida olema euroalas, samas möönnud Schäuble, et ta ei soovi Kreeka lahkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles