Nitrofert peatab tootmise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Põhjarannik

Kohtla-Järve väetistetehas Nitrofert otsustas ajutiselt tootmise peatada, sest töötab juba kolm kuud kahjumiga.


ASi Nitrofert peadirektor Aleksei Nikolajev põhjendas 500 töötajaga ettevõtte kahjumlikkust sellega, et toodangu hind maailmaturul langeb, samal ajal kui selle omahind on tunduvalt kerkinud, kirjutas Põhjarannik.



Nikolajevi sõnul on elektrienergia ettevõttele kallinenud 26 protsenti. Aastas vajab tehas umbes 270 miljonit kilovatt-tundi elektrit, mis on ligi viis protsenti kogu Eestis müüdavast elektrist. Maksma peab Nitrofert selle eest kolm miljonit krooni rohkem kui aasta tagasi.



Rohelise energia hind on kaks korda kasvanud, raudtee eest tuleb maksta kümme protsenti rohkem, aur on kallinenud peaaegu 30 protsenti. Kokku on igakuised kulud eelmise aastaga võrreldes peaaegu kümne miljoni krooni jagu kasvanud.



Töötajaid sundpuhkusele ei saadeta. Osa teeb vajalikke tööd tehases, sealhulgas remonti, osa läheb aga korralisele puhkusele.



Ukraina miljardärile Dmitro Firtašile kuuluv Nitrofert on viimastel aastatel olnud üks Ida-Viru edukamaid ettevõtteid, teenides 2007. aastal ligi miljardilise käibe juures üle 170 miljoni krooni kasumit. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles