Riik algatab Eesti Energia juhtide tõttu erikontrolli (4)

Uuendatud 10. aprill 2024, 09:11
Copy
Eesti Energia kontor.
Eesti Energia kontor. Foto: Svetlana Aleksejeva

Rahandusministri kui ainuaktsionäri esindaja otsusel tehakse Eesti Energia AS-is sel aastal erikontroll, et anda hinnang kontserni senisele juhtimistegevusele.

Rahandusministri Mart Võrklaeva sõnul on Eesti Energia käekäiguga olnud probleeme pikemat aega. «Uue juhatuse tehtud valdkondlikud auditid on senises tegevuses tuvastanud küsitavusi, millele on vaja vastuseid. Meil on praeguse juhatusega igati konstruktiivne koostöö, arutasime olukorda põhjalikumalt ettevõtte juhi Andrus Durejkoga märtsi alguses, mil palusin probleemkohtadest ja olukorrast ülevaadet. Olles ära kuulanud kontserni juhid ja tulenevalt omanikuvastutusest, olen otsustanud algatada kontrolliprotsessi, et selgitada välja, kas senine juhtimistegevus vastab hoolsuskohustusele,» rääkis minister.

Tema sõnul soovib riik omanikuna selgust saada, kuidas praegune olukord on saanud tekkida – kas juhtimises on tehtud süsteemseid vigu ning kuivõrd kaasneb siin eelmise juhtkonna vastutus. Kontrollitakse perioodi 1. jaanuarist 2020 kuni 31. detsembrini 2023. Sel ajal oli Eesti Energia kontserni juhiks Hando Sutter.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles