Coop Pank: oktoobris oli hea kasv

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
16.11.2022, Tallinn. Coop Pank.
16.11.2022, Tallinn. Coop Pank. Foto: Eero Vabamägi

Oktoobris nägime nii hoiuste kui ka laenuportfelli head kasvu, mis tähendab, et kuigi majandus läbib jahtumise faasi, siis turul klientide aktiivsus püsib ja vabale rahale otsitakse head tootlust ning jagub ka neid, teevad investeerimisotsuseid. Samas püsivad ka laenuportfellid jätkuvalt kvaliteetsed, kommenteeris kuutulemusi Coop Panga finantsjuht Paavo Truu.

«Kuna majanduse üldist jahtumist ja inflatsiooni taltumist on näha üle Euroopa, siis võib arvata, et nüüdseks on intressimäärad oma tipu saavutanud ja laenuvõtjatele on see positiivne uudis. Samas on ka hoiuste intresside tipp käes ja hoiustajatel on praegu veel viimane võimalus haarata saadaolevatest headest pakkumistest enne, kui intressid langustrendi pöörduvad,» märkis ta. «Intressimäärade tõusu peatumine annab eeldatavasti positiivse tõuke ettevõtjate ja tarbijate kindlustundele ning hakkame järgnevatel kvartalitel nägema samm-sammult suuremat investeerimisjulgust. Kodumaise pangana on Coop Pank alati valmis panustama kohalike ettevõtjate äriplaanidesse ning finantseerima projekte, mis elu Eestis edasi viivad.»

Oktoobris hoidis Coop Pank tegevuskulud kontrolli all ja kasvatas seejuures ärimahte, mis päädis 3,6 miljoni eurose puhaskasumiga. Coop Panga omakapitali tootlus oli oktoobris 23,7 protsenti ja kulu-tulu suhe 43 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles