Summa teada: nii palju tahab kaitseressursside amet nimevahetuseks kulutada (10)

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Kaitseressursside ameti silt.
Kaitseressursside ameti silt. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kaitseressursside Amet teatas täna, et tahab hakata nime muutma, sest vanaviisi ei suudeta enam edasi töötada.

Riigiasutuste nimevahetus ei tule aga tasuta kätte. Kaitseressursside Ametist (KRA) saab ameti soovi järgi riigikaitse inimjõu keskus (RINK).

«Nimevahetusega kaasnev kulu on hinnanguliselt kuni 30 000 eurot. Kulus sisaldub kahe hoone (Tallinn, Tartu) valguskastide ja muude infokandjate vahetust ning ameti transpordivahendite disaini uuendamist. Valguskastide ja transpordivahendite disaini uuendamine on ametis perioodiliselt toimuv ja seekordsed uued asjad tulevad lihtsalt uue ameti nimega, milleks amet lisavahendeid eelarvest ei taotle,» selgitas KRA turundusspetsialist Denis Georgijev.

Kuigi Georgijev rõhutas, et muudatusega kaasnev kulu kaetakse Kaitseressursside Ameti eelarvest, siis tuleb meeles pidada, et riigiasutustel pole üldiselt oma raha ning raha tuleb ikka maksumaksja käest.

«Kulusid ei kaasne nt uute trükiste ja meenete tellimisega, sest kasutame lõpuni olemasolevad ning enne nimevahetust uusi tellimusi ei tee,» lisas Georgijev.

KRA peadirektori Anu Rannaveski sõnul kajastaks uus nimi asutuse kasvu ja arengut uutes vastutusvaldkondades, vahendas täna BNS.

«Pärast hoolikat kaalumist oleme otsustanud võtta kasutusele uue nime, mis peegeldab täpsemalt meie praegusi tegevusi ja püüdlusi tulevikus. 2022. aastal lisandusid KRA vastutuse alla mitmed kaitseministeeriumi valitsemisala inimestega seotud funktsioonid – igapäevase personaliteenuse pakkumisest kuni karjäärijuhtimiseni. KRA ülesannete hulka hakkasid kuuluma personalipoliitika kujundamine ja elluviimine, personali värbamine, sisseelamisprogrammid, täiendkoolitused, motivatsioonisüsteem, karjääri planeerimine, teenistus- ja töösuhete haldamine,» selgitas Anu Rannaveski nime muutmise põhjuseid.

Anu Rannaveski asus KRAd juhtima läinud aasta novembris.

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles