LHV kasum enam kui kahekordistus, kindlustus on kasumis

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
LHV pangaautomaat
LHV pangaautomaat Foto: Elmo Riig/Sakala

LHV grupi aprillikuu puhaskasum kasvas aastaga 131 protsenti, 12 miljoni euroni.

Grupi puhaskasum oli aprillikuus 12 miljonit eurot. LHV Pank teenis 11,4 miljonit eurot puhaskasumit. LHV Varahalduse kahjum oli 15 000 eurot. LHV Kindlustus jõudis kasumisse, teenides 110 000 eurot puhaskasumit, ning LHV Ühendkuningriigi tütarettevõtte puhaskasum ulatus 0,7 miljoni euroni.

LHV jaoks iseloomustasid aprillikuud kasvanud intressitulud ja kindlustuse jõudmine kasumisse, aga ka tihe konkurents pangandusturul ning ebaselgus majanduskeskkonna edasises arengus.

LHV Groupi hoiused vähenesid aprillis 70 miljoni euro võrra maksevahendajate hoiuste vähenemise tõttu. Tavaklientide hoiused kasvasid 59 miljoni euro võrra. Konsolideeritud laenuportfell kasvas kuuga 18 miljoni euro võrra, sealhulgas ettevõtete laenud 13 miljoni euro võrra ning jaelaenud 5 miljoni euro võrra. LHV juhitud fondide maht kasvas aprillis 7 miljoni euro võrra. Aprillis töödeldi 3,5 miljonit finantsvahendajatest klientidega seotud makset.

LHV Ühendkuningriigi tütarettevõtte jaoks kulges aprill ettevalmistuste tähe all pangaks saamisel. 2. mail sai ettevõte ÜK finantsjärelevalvelt PRA pangalitsentsi, mis võimaldab äritegevuse üleviimise plaaniga edasi liikuda. Tulevikus tegutseb ettevõte uue nimega LHV Bank Limited litsentseeritud pangana. Kui praegu on LHV Banki klientideks finantsvahendajad ja VKE laenukliendid, siis juba aasta jooksul plaanitakse kaasata hoiuseid ja tulla välja pakkumisega e-kaupmeestele.

LHV Kindlustuse tugev kindlustustehniline tulemus toetas ettevõtte puhaskasumisse jõudmist. Aprilli lõpu seisuga on kindlustusel 221 000 kehtivat kindlustuspoliisi ning enam kui 158 000 klienti. Aprillis sõlmiti 12 600 kindlustuslepingut 3,4 miljoni euro mahus ning kahjujuhtumeid hüvitati 1,1 miljoni euro eest.

Paranenud efektiivsusnäitajad toetavad finantsplaanis püsimist, lisab LHV.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles