Euroopa börsidel käib aadrilaskmine, pangaaktsiad käivad hoogsalt alla

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Euroopa börsid kukuvad hoogsalt
Euroopa börsid kukuvad hoogsalt Foto: AFP/SCANPIX

Euroopa börsidel süvenes esmaspäeval kukkumine.

Hispaania aktsiaturg kukkus 3,4 protsenti, Saksamaa 2,9 protsenti, Prantsusmaa 2,5 protsenti ja Suurbritannia 2,2 protsenti.

Commerzbanki aktsia kukkus 9,3 protsenti, Deutsche Bank 5,6 protsenti, Societe Generale 5,3 protsenti, BNP Paribas 5,1 protsenti, Credit Agricole 4,2 protsenti, Banco Santander 8,5 protsenti, Bankinter 7,1 protsenti, BBVA 6 protsenti, Intesa SanPaolo 6,1 protsenti, UniCredit 6 protsenti, Credit Suisse 9,5 protsenti, UBS 5,3 protsenti.

Kui reedel olid Skandinaavia pankade aktsiad suhteliselt rahulikud, siis täna sajavad ka need. Swedbanki aktsia kukkus 5,8 protsenti, Handelsbanken 4 protsenti, Nordea 3,8 protsenti ja SEB 3,7 protsenti.

Kui USA suurpankade, nagu Bank of America ja JPMorgani aktsiad tõusid esialgu Silicon Valley Banki hoiustajate piiramatu päästmise peale, siis need aktsiate tõusud on juba käest antud.

Kuigi USAs loodeti, et piiramatu hoiustajate päästmisega kahes pangas pannakse panganduses preeriapõlengule piir, siis täna on eelturul First Republic Banki aktsia kukkunud 50 protsenti ja PacWesti aktsia 26 protsenti.

USA hoiuste tagamise fondi (FDIC) andmetel ulatus USA läinud aastane pankade realiseerimata kahjum 600 miljardi dollarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles