J. Molneri geneeriline ravim sai USA ravimiameti heakskiidu

BNS
Copy
Novembris alternatiivbörsile läinud ravimifirma J. Molneri aktsiapakkumist ei märgitud täis. Traditsiooniline kellahelistamise tseremoonia toimus ettevõtte labioris. Ekraanil on juhatuse liige Jason Grenfell-Gardner.
Novembris alternatiivbörsile läinud ravimifirma J. Molneri aktsiapakkumist ei märgitud täis. Traditsiooniline kellahelistamise tseremoonia toimus ettevõtte labioris. Ekraanil on juhatuse liige Jason Grenfell-Gardner. Foto: Tairo Lutter

J. Molner AS sai USA toidu- ja ravimiameti (FDA) heakskiidu oma esimesele Eestis arendatud geneerilisele ravimile, lidokaiinvesinikkloriidi 4-protsendilisele kutaansele lahusele.

Lidokaiinvesinikkloriidi 4-protsendiline kutaanne lahus on retseptiravim ning mõeldud suuõõne limaskestade anesteesiaks, selgitas J. Molner börsile. Tegemist on geneerilise versiooniga originaalravimist Xylocaine. IQVIA müügiandmete põhjal on selle toote turu suurus Ameerika Ühendriikides 11,3 miljonit dollarit aastas.

«Oleme uhked, et suutsime arendada toote välja täielikult oma ettevõttes. See oli meeskonna ühine jõupingutus, et hädavajalik ravim jõuaks tervishoiutöötajate ja patsientideni,» kommenteeris J. Molneri asutaja Jason Grenfell-Gardner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles