Credit Suisse lükkas USA finantsinspektsiooni päringute järel aastaaruande avaldamise edasi

Copy
Credit Suisse pank Genfis.
Credit Suisse pank Genfis. Foto: DENIS BALIBOUSE

Skandaalidesse segatud Credit Suisse'i 2022. aasta aruande avaldamine lükkus neljapäeval edasi, kuna USA regulaatorid esitasid viimase hetke päringuid varasemate avalduste kohta, mis langetas panga aktsiaid.

Credit Suisse on viimastel aastatel kannatanud probleemide tulva all, sealhulgas USA varahalduri Archegose ja Ühendkuningriigi ettevõtte Greensill 2021. aasta kokkuvarisemise tõttu.

Šveitsi suuruselt teine pank ütles, et USA väärtpaberite ja börsikomisjon tegi neile kolmapäeva õhtul hilise kõne seoses 2019. ja 2020. aasta rahavoogude aruannetes tehtud parandustega.

«Juhtkond usub, et on mõistlik lühiajaliselt edasi lükata raamatupidamisaruannete avaldamist, et saadud märkustest põhjalikumalt aru saada,» ütles Credit Suisse.

Aastaaruande, mis sisaldab kontserni ettevõtte struktuuri, ettevõtte juhtimise ja tasustamise tava, avaldamine pidi toimuma neljapäeval.

Credit Suisse'i sõnul ei mõjuta viivitus tema 2022. aasta majandusaasta aruannet, mis avaldati eelmisel kuul ja näitas, et pank oli registreerinud 7,3 miljardi Šveitsi frangi (7,37 miljardi euro) suuruse puhaskahjumi, mis on suurim pärast 2008. aasta finantskriisi.

Kuid panga aktsia langes pärast hommikust teadet Šveitsi börsil enam kui kuus protsenti. Panga aktsia hind vähendas hiljem päeva jooksul kahjumit, lõpetades kauplemispäeva 1,94 protsendi suuruse langusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles