Saunum kahekordistas käibe

BNS
Copy
Saunumi kerisega saun.
Saunumi kerisega saun. Foto: Saunum

Saunum Group AS, Saunum Saunas OÜ ja Saunum Sauna Team OÜ konsolideeritud novembrikuu müügikäive keriste, keriste lisade, sauna sisekliimaseadmete, kerise automaatika ja saunaehituse müügist ulatus 302 200 euroni.

Keriste ja keristelisade müügist teenis ettevõte 207 200 eurot ning saunaehituse müügist 95 000 eurot. Täpselt aasta tagasi, 2021. aasta novembris, oli ettevõtte käive 150 500 eurot, teatas Saunum börsile.

Sauna Groupi juhatuse liige Henri Lindal ütles, et käibes ei olnud ühtegi üksikut suurt tellimust, vaid müük jaotus ühtlaselt paljude tellimuste vahel. «Saatsime kaupa lisaks Eesti partneritele veel 13 eksportturule. Ekspordimaht käibest moodustas 65 protsenti. Saunaehituse käive on jõudnud keskmiselt 100 000 euroni kuus, kuhu soovisime selle aasta lõpuks jõuda,» lisas ta.

Oktoobrikuise Stuttgardi messi järelsuhtlus Lindali sõnul käib ning esimene messikontaktist alguse saanud koostööleping on sõlmitud. «Järgmistele kuudele vaatame vastu pigem positiivselt ja lootusrikkalt, sest koostööpartneritelt tulnud tagasisidest tundub, et turu kõige suurem madalseis on möödas.» ütles ta.

Novembri viimastel päevadel jõudis edukalt lõpule Saunum Base seadme sertifitseerimisprotsess Põhja-Ameerika turule. Jaanuaris täidab Saunum Saunas ühtlasi esimese suure tellimuse oma USA maaletoojale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles