Elon Musk siiski ostab Twitteri (1)

Copy
Twitter kaebas Muski kohtusse, et ta peaks kinni oma aprillis sõlmitud kokkuleppest osta ettevõte 54,20 dollari eest aktsia kohta.
Twitter kaebas Muski kohtusse, et ta peaks kinni oma aprillis sõlmitud kokkuleppest osta ettevõte 54,20 dollari eest aktsia kohta. Foto: Dado Ruvic

USA miljardär Elon Musk loobub juriidilisest vägikaikaveost Twitteri ülevõtmisleppe tühistamiseks, korrates kirjas ettevõttele oma varasemat 44 miljardi dollari suurust pakkumist, kinnitas sotsiaalmeediaplatvorm teisipäeval.

«Ettevõtte eesmärk on sulgeda tehing hinnaga 54,20 dollarit aktsia kohta,» säutsus Twitter.

Musk on ühe tehingu sõlmimise tingimusena nõudnud, et Twitter loobuks viivitamatult oma kohtuhagist, milles nõutakse tehingu lõpuleviimist.

Elektriautotootja Tesla tegevjuht Musk võtab üle ettevõtte, mida ta lubas juba aprillis osta, kuid millest peagi tüdines. Bloombergi andmetel ja anonüümsetele allikatele tuginedes tegi Musk oma pakkumise Twitterile kirja teel.

Twitteri aktsia tõusis seepeale koguni 12,7%, 47,93 dollarini, enne kui kauplemine teist korda peatati. Tesla aktsia tõusis samas 1,5%.

17. oktoobril pidi algama Muski ja Twitteri kohtuprotsess Delaware'i riigikohtus, kus sotsiaalmeediaettevõte taotleb ettekirjutust, mis kohustaks Muski lõpule viima tehingu 54,20 dollariga aktsia kohta.

Musk nõustus aprillis Twitteri ostmisega 44 miljardi dollari eest, kuid mõne nädala jooksul muutis meelt, öeldes, et liba- ja rämpskontode arv on palju suurem, kui hindab Twitter ise, kelle sõnul on selliseid kontosid alla 5% kasutajatest.

Musk, kes on üks Twitteri tuntumaid kasutajaid, väitis juulis, et võib tehingust loobuda, sest Twitter eksitas teda tegelike kasutajate arvuga ja hämas kasutajaandmete turvalisusega.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles