Tootjahinnaindeks tõusis jaanuaris veidi

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli 2012. aasta jaanuaris võrreldes 2011. aasta detsembriga 0,7 ja võrreldes jaanuariga 3,1 protsenti, teatas statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas jaanuaris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus kütteõlide, soojusenergia ja toiduainete tootmises.

2011. aasta jaanuariga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus toiduainete tootmises. Suurim hinnalangus oli paberi ja pabertoodete tootmises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2012. aasta jaanuaris võrreldes 2011. aasta detsembriga -0,2 ja võrreldes jaanuariga 7,3 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes langesid jaanuaris keskmisest enam metalli, masinate ja seadmete hinnad ning tõusid toiduainete, plast- ja turbatoodete hinnad.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2012. aasta jaanuaris võrreldes 2011. aasta detsembriga 1,2 ja võrreldes jaanuariga 5,2 protsenti.

Võrreldes eelmise kuuga tõusid jaanuaris keskmisest enam mineraalsete kütuste ja tekstiiltoodete hinnad ning langesid naha ja nahktoodete hinnad.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles