Taavi Aas teeb ettepaneku elektri käibemaksu alandada (29)

PM Majandus
Copy
Taavi Aas
Taavi Aas Foto: Konstantin Sednev

Majandus- ja taristuminister Taavi Aas kirjutab oma sotsiaalmeediakontol, et tõstatab valitsuses energia käibemaksu alandamise küsimuse. EL-i reeglite järgi võib seda alandada kuni 9 protsendini.

«Elektrihinnad teevad aina rekordeid. Kuigi valitsus astus juba sammud, et leevendada hinnatõusu, siis saame rohkemat teha,» kirjutab ta. 

Pikemas perspektiivis tuleb Aasa sõnul muuta ka CO2 kvoodi hinnasüsteemi. «Kõikidel EL-i kohtumistel tõstan selle teema üles ja toonitan, et kehtiv CO2 kvoodi hinna kujunemine ei tööta,» kirjutas Aas, lisades, et eelmisel neljapäeval rääkis e seda Poola energeetikaministriga, kes väljendas sama seisukohta. «See näitab väga selgelt, et me pole üksi,» kinnitas ta. 

Läti majandusministeerium tegi koalitsioonile ettepaneku vähendada ajutiselt käibemaksu elektrienergiale 21 protsendilt viiele. Kuigi sellist ettepanekut toetavat otsust ei ole veel langetanud, pole koalitsioonipartneritel sellele suurt vastuseisu, vahendas BNS allikate kinnitusi. Käibemaksu alandamine aitab vähendada kõigi tarbijate elektriarveid keskmiselt 13 protsenti, seda ilma negatiivse mõjuta eelarvele, märkis majandusministeerium.

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles