Nafta odavneb tundidega (1)

Liina Laks
, reporter
Copy
Tankla
Tankla Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuna WHO teatas, et uus koroonaviiruse omikrontüvi on kõrge nakatumisriskiga, pöördusid turud pärast eilset kergendusrallit taas langusesse.

Nafta hind jätkas veelgi kiiret odavnemist. Eilse hommikuga võrreldes kaotas Brenti toornafta barreli hind tugevalt 75 dollarist ülalpool, siis tänaseks on see odavnenud 71,2 dollarile. See teeb päevaga ligi viis protsenti odavama nafta hinna.

WTI toornafta sort odavnes hommikusel kauplemisessioonil 2 protsenti, 68,5 dollarile.

Naftakauplejad kardavad, et uue viirusetüve esiletulek võib tähendada uusi rangeid piiranguid. Kuigi Euroopa riigid kehtestasid juba enne viirusetüvest teadasaamist karmid piirangud, näiteks Austria läks uude lockdown'i, mis nõudlust nafta järele kukutab, siis kardetakse, et leitakse veel võimalusi piirangukruvide kinnikeeramiseks. See ei tekita naftanõudluse osas väga positiivseid väljavaateid.

Hommikul olid languses ka maailma aktsiabörsid: Aasia Dow langes 0,7 protsenti. Futuurid ennustavad langust ka USAsse. Dow' futuurid on 1,1 protsendiga punases, S&P 500 aktsiad lubavad kollektiivselt kukkuda 0,8 protsenti.

Viimase kuu ajaga on nafta odavnenud 15 protsenti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles