Coop Pank kasvatas kõvasti kasumit

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Coop Pank
Coop Pank Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Coop Panga augusti kasum kasvas aastaga 91 protsenti, 1,116 miljoni euroni.

Aasta kaheksa esimese kuuga on pank teeninud 103 protsenti rohkem kasumit kui samal perioodil eelmisel aastal, teatas pank börsile.

Panga klientide hoiuste maht kasvas augustis 27 miljoni euro võrra, ulatudes kuu lõpu seisuga 920 miljoni euroni. Äriklientide hoiused kasvasid 21 miljonit ja eraklientide hoiused 4 miljonit eurot. Rahvusvahelistelt platvormidelt kaasatud hoiuste maht kasvas 2 miljonit eurot. Aastaga on panga hoiuste maht kasvanud 34 protsenti.

Panga laenuportfell kasvas augustis 43 miljoni euro võrra ja jõudis kuu lõpu seisuga 838 miljoni euroni. Ärilaenud kasvasid 35 miljonit eurot, kodulaenud 7 miljonit eurot ja liising 1 miljon eurot. Aastaga on panga laenuportfell kasvanud 44 protsenti.

Suur uute laenude maht tingis augustis ka suurema allahindluspuhvri moodustamise.

«Coop Panga laenuportfell tegi augustis rekordilise kasvu, millesse suurema osa andsid ärilaenud. Kui eelmisel aastal nägime, et ettevõtted eelistasid meid eelkõige tänu headele hoiuseintressidele, siis sellel aastal nähakse meid üha enam ka tugeva partnerina projektide finantseerimisel,» kommenteeris tulemusi panga juht Margus Rink. «Oleme suutnud kiire laenuportfelli kasvu juures hoida selle kvaliteeti kõrgel tasemel ning näidanud seejuures head kasumlikkust. Coop Pangal on rahvusvaheliselt reitinguagentuurilt Moody's stabiilse väljavaatega investeerimisjärgu reiting Baa2, mis annab eelkõige äriklientidele, Eesti riigile ja kohalikele omavalitsustele täiendava kindlustunde tulla Coop Panga kliendiks ning hoida oma raha kodumaises finantsasutuses.»

Pank teenis augustis 1,1 miljon eurot puhaskasumit, omakapitalitootlus oli 12,4 protsenti ja kulu-tulu suhe 54,2 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles