Finnairi reisijate arv kasvas augustis hoogsalt

PM Majandus
Copy
Finnair.
Finnair. Foto: PHIL NOBLE/Scanpix

Soome rahvusliku lennukompanii Finnairi reisijateveo näitajad jätkasid augustis paranemist, ehkki koronapandeemia mõjud on endiselt nähtavad, teatas ettevõte teisipäeval.

Reisijate arv kasvas augustis juuliga võrreldes 24,6 protsenti. Augustis lendas Finnairiga 266 500 reisijat, mis oli 38,1 protsenti rohkem kui mullu augustis.

Lennureisijate kiire kasv on selgitatav reisipiirangute ja karantiinireeglite lõdvendamisega. Siiski jäid ka augusti tulemused kaugele maha koroonapandeemia eelsest ajast: 2019. aasta augustis vedas Finnair 1 361 000 reisijat.

Finnair teatel mõjutavad piirangud endiselt kõiki reisijaid, kuid eriti selgelt joonistub see välja Põhja-Ameerika ja Aasia lendudel.

Ettevõtte sõnul oli kaubavedudes tugev kuu. Nõudlus kaubalendude järele püsis tugev, eriti Aasia-suunalises liikluses, teatab Finnair. Kaubalendude tonnaaž suurenes aastataguse ajaga võrreldes 11,1 protsenti, kuid vähenes eelmise kuuga võrreldes 19,2 protsenti.

Finnair tegi tänavu augustis päevas keskmiselt 127 lendu (sh kaubalennud). Seda oli 2020. aasta augustiga võrreldes 9,5 protsenti ja juuliga võrreldes 19,8 protsenti rohkem.

Reisijate täituvus jäi peaaegu samaks nagu eelmisel kuul - 42 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles