Nordica loodab liinihangete toel kriisist välja tulla

Erkki Erilaid
Copy
Nordica kommertsjuhi Deepak Ahluwalia arvates tooks riigile kõige rohkem kasu lennuühenduse taastamine Euroopa ärikeskustega.
Nordica kommertsjuhi Deepak Ahluwalia arvates tooks riigile kõige rohkem kasu lennuühenduse taastamine Euroopa ärikeskustega. Foto: Madis Veltman

Nii nagu enamik lennufirmasid, on ka Nordica kriisis kõvasti räsida saanud. Reisijate arv vähenes mullu mitu korda ja firma sai üle kümne miljoni euro kahjumit. Tegevuse jätkamiseks saadi riigilt 30 miljonit eurot abi.

Ettevõtte kommertsjuhi, Indias sündinud Deepak Ahluwalia hinnangul on Nordical võimalik siiski kriisist veel võtjana välja tulla. Ta kinnitab intervjuus, et nõudluse taastudes ollakse kohe valmis Tallinnast taas liinilende alustama. Seni tuleb aga ellu jäämiseks osaleda agaralt Euroopa liinihangetel.

Olete siin juba üle 20 aasta ja räägite vabalt eesti keelt, kuidas sattusite Eestisse ja tööle Nordicasse?

Eestisse tulin ma esimest korda 1995. aasta talvel ja käisime siin veel mitu korda perega puhkamas. 2000. aastal otsustasime lõplikult siia jääda. Läksin 12-aastaselt Tallinna 21. kooli seitsmendasse klassi õppima. Paralleelselt kooliga õppisin iga päev õhtuti eesti keelt lisaks ja nii sain poole aastaga eesti keele suhu ja kooliasjadega hakkama. Pärast gümnaasiumi hakkasin TTÜ Tallinna Kolledžis õppima ärijuhtimist. Kuna reisisin lapsepõlves palju, hakkas mind lennundus väga huvitama ja asusin õpingute kõrvalt tööle Estonian Airi check-in’is. Ja nüüd siis töötan Nordicas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles