Apple kooris kolm neljandikku mobiilitootjate kasumist

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple`i iPhone
Apple`i iPhone Foto: SCANPIX

Apple’i kogus 36 protsenti mobiiltelefonide tootjate müügitulust ning 74 protsenti maksueelsest kasumist, selgub värskest analüüsist.

Šveitsi suurpanga UBS eile ilmunud analüüsi kohaselt oli Apple’i osakaal globaalses mobiiltelefonide müügi käibest 36 protsenti, kusjuures müügimahu osakaal oli ainult 9 protsenti. Eelmise aasta kolmandas kvartalis oli Apple’i osakaal 20 protsenti mobiiltelefonide müügikäibest, vahendab Apple'i uudiste ja kuulujuttude portaal AppleInsider.

Apple kooris neljandas kvartalis 74 protsenti mobiilitootjate maksu- ja intressimaksete eelsest kasumist (EBIT), kolmandas kvartalis sai ettevõte 49 protsenti tööstuse kasumist.

iPhone’ide hea müük aitas mobiiltelefonide globaalset müüki kasvatada 29 protsenti võrrelduna 2010. aasta neljanda kvartaliga. Kui aga iPhone’i osa üldnumbritest välja võtta, mobiiltelefonide müügi käive ja maht tegelikult veidi kahanes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles