Yahoo asutaja lahkub ettevõttest

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yahoo kaasasutaja Jerry Yang.
Yahoo kaasasutaja Jerry Yang. Foto: SCANPIX

Internetiportaali Yahoo kaasasutaja Jerry Yang teatas eile õhtul, et lahkub ettevõttest, mille ta koos David Filoga 1995. aastal asutas.

Yangi ootamatu lahkumine toimub kaks nädalat pärast seda, kui nõukogu pani ettevõtte uueks juhiks Scott Thomsoni.
Yang lahkub nii Yahoo aga ka tütarettevõtete Yahoo Japan ja Hiina veebiettevõtte Alibaba nõukogudest, teatas ettevõte eile hilisõhtul.

«Jerry viskas rätiku ringi,» ütles Bloombergile investeerimisfirma BGC Partners analüütik Colin Gillis. «Tema asutas selle kompanii – see on tema laps,» lisas ta.

Yahoo pole suutnud kasutajate ja reklaamiraha pärast Google’i ja Facebookiga võistelda ning teeb suuri jõupingutusi ellujäämiseks. Ettevõte soovib müüa oma osaluse Alibabas ning on teinud erakapitalifirmadele ettepaneku müüa neile osa ettevõttest. Analüütikute sõnul on see pärast Yangi lahkumist lihtsam.

Investorid panevad Yangile süüks, et ei võtnud 2008. aastal vastu ülevõtmispakkumist Microsofti poolt. Tarkvaragigant pakkus siis ettevõtte eest 44 miljardit dollarit, täna on internetifirma väärtus langenud alla 20 miljardi.

Nii Yangil kui ka Filol on märkimisväärne osa Yahoo aktsiatest. Eelmise aasta aprilli ja mai seisuga kuulub Youngile 3,69, Filole kuus protsenti ettevõttest, kirjutab Reuters.  
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles