Sõnajalad ähvardavad Kaarma valda suure kahjunõudega

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond Sõnajalad oma Saaremaal asuval kinnistul
Perekond Sõnajalad oma Saaremaal asuval kinnistul Foto: SCANPIX

Andres ja Oleg Sõnajala osalusega ettevõte Timothy OÜ lubab asuda Kaarma vallalt sisse nõudma neile tekitatud majanduslikku kahju, mis tekkis väidetavalt vallaametnike süül Unimäe külla tuulepargi püstitamata jätmise tõttu.

Siiski pakub firma vallale kompromissi, mille kohaselt paigutataks Paduri IV kinnistule kavandatud tuulepark kahte asukohta, kirjutas Oma Saar.

Ehk kuni kaks tuulikut Upale Linamäe kinnistule, mille omanik on Timothy OÜ kinnitusel sellega nõus.

Järgmised kaks tuulikut soovib firma püsti panna kahele Nasva külas asuvale kinnistule, sealse tuulepargi lähedusse. Seda juba tänavu kevadel. «Rahalised vahendid on selleks juba reserveeritud,» kirjutas Timothy juhatuse liige Andres Sõnajalg vallale saadetud kirjas.

Samas nõuab ettevõte, et Kaarma vald loobuks Upale ja Nasvale tuulikute püstitamise menetluse keskkonnamõju strateegilisest hindamisest, kuna mõlemal alal on tuulikute mõju väidetavalt juba varem hinnatud ja leitud, et need sobivad sinnakanti.

Timothy omakorda kavatseb Paduri IV kinnistule planeerida kõrghaljastusega elamu-puhkeala.

Kaarma valla planeerimis- ja maakorralduse peaspetsialist Peeter Tammai ütles Oma Saarele, et vald koostab firmale vastust, kuid põhimõtteliselt on valla seisukoht järgmine: Nasvale ei ole uute tuulikute paigaldamine võimalik ja Sikassaare puhul ei saa seda teha enne valla üldplaneeringu vastuvõtmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles