Välismaal haigestudes on hilja reisikindlustust sõlmida

Seesam
Copy
Foto: Seesam Kindlustus

Suvi on populaarne aeg nädalavahetuse linnapuhkusteks ja autoreisideks, kuid Seesami esindaja sõnul kipub suvises reisieufoorias meenuma inimestele reisikindlustus alles võõras riigis haigestudes.

Seesam kindlustuse kahjukäsitlusjuhi Ly Jõhviku sõnul jagunevad reisisellid tavaliselt kaheks: ühed on need, kes soetavad kindlustuse koos lennupiletitega või vähemasti aegsasti enne reisi. Teise gruppi kuuluvad inimesed, kes kindlustust unustama või ebaoluliseks pidama kipuvad. „Viimastele meenub reisikindlustus tavaliselt siis, kui õnnetus on juba juhtunud ning ollakse haiglavoodis toibumas. Näide elust enesest pärineb ühelt joobes inimeselt, kes viidi südameprobleemiga intensiivraviosakonda. Toibudes ostis ta kindlustuspoliisi ning soovis kindlustuselt ravikulude hüvitamist. Meie kahjukäsitlejad tegid koostööpartnerite abiga päris kiiresti asjaolud selgeks ning südameprobleemidega kodanik pidi mitme tuhande euro eest ravikulusid ise kandma,“ tõi Jõhvik näite.

Reis pikemaks kelmusega

Kindlustaja sõnul leidub ka neid õnneproovijaid, kellel hakkab reisil nii väga meeldima, et puhkuse pikendamiseks ollakse valmis kelmusteks. Näiteks on Seesamile teada mitmeid juhtumeid, kus inimene pärast reisikindlustuse sõlmimist kirjutab endale ise arstitõendi, mille siis reisi pikendamise eesmärgil kindlustusele esitab.

„Kelmide kahjuks ei ostustata ühtki reisikindlustuse juhtumit siin Eestis laua taga pelgalt esitatud dokumente analüüsides. Kindlustus teeb pidevat koostööd haiglatega üle maailma,“ paljastas Jõhvik.

Et kõik kulgeks plaanipäraselt ja vajalikud kaitsed hakkaksid kehtima õigeaegselt, soovitab Seesami esindaja nii lühemale kui ka pikemale reisile minejatel juba koos lennu- või bussipiletite ostmisega ka kindlustus soetada. Meeles tuleb pidada, et meditsiiniabikindlustus hakkab kehtima kohe, ent reisitõrge alles kolme päeva pärast.

„Arvestades kaks nädalat kestva paarituhande eurose reisi kulu, ei ole mõnekümne eurone kindlustus kohe kindlasti suur väljaminek. Seda eriti riikides, nagu näiteks USA, kus iga pisima arstikülastuse eest tuhandeid eurosid nõutakse.

Kui aga tõesti meenub reisikindlustus alles välisriiki jõudes, siis neidki inimesi ei jäeta üldjuhul hätta. E-poes lepingut sõlmides tuleb vastavasse kohta märkida, et ollakse juba välismaal ning seejärel tuleb klienditoega ühenduda. Kindlustuse sõlmimiseks on vaja vastata mõnele küsimusele, misjärel teebki kindlustusandja otsuse leping sõlmida või mitte,“ selgitas Jõhvik.

Sagedastel reisijatel või pikemaks ajaks võõrsile suunduvatel kodanikel soovitab kindlustaja poliisi kohe pikemaks ajaks sõlmida. Esiteks on see soodsam ja teiseks lubab murevabalt reisida.

Copy
Tagasi üles