5 paika Soomes, kust saad Instagrami kõige ilusamaid pilte

Tallink
Copy
SAIMAA
SAIMAA Foto: Visit Finland

Soome on tulvil erilisi paiku, kus kõik fotograafiahuvilised või muidu puhkajad saavad jäädvustada ainulaadseid kaadreid. Olgu selleks mõni rahvuspark või idüllilise külakese tänav, Soome tõestab igal sammul, et polegi vaja kodust kaugele reisida, et muuta kõik oma sõbrad reisipiltidega kadedaks.

PORVOO VANALINN

Võimalusi, kus häid pilte teha, on Porvoos mitmeid: poseerida saad nii jõe kaldal punaste majade taustal, mõnes armsas kohvikus või hoopis kireval linnatänaval. Praegu on Instagramis trendikas poseerida värviliste seinte taustal. Ehk just sellepärast külastabki igal aastal Porvoo vanalinna üle 1,6 miljoni turisti.

PORVOO VANALINN
PORVOO VANALINN Foto: Julia Kivela

KANTOLA SEINAMAALINGUD

Hämeenlinnast Kantolast leiad hiiglaslikud Guido van Helteni seinamaalingud. Austraallasest tänavakunstniku mastaapsed teosed on kuulsad üle maailma, ent Kantolas asuvad Põhjamaade suurimad. 50 meetrit kõrge kunstiteos püüab silma nii kohapeal imetletuna kui Instagramis postitusi kerides. Guido van Helteni teose “Saarepiiga” võid leida ka Tallinnast, Tartu mnt. 71 elumaja seinalt.

NUUKSIO LOODUSRAJAD

Miski ei ütle su sõpradele rohkem, et oled puhkusel, kui matkarajal tehtud pilt. Nuuksio loodusradadelt leiad värske õhu, vaikuse ja puhta looduse, mis lausa palub, et seda jäädvustaksid. Kui soovid rahulikust metsateest veidi põnevamat pilti, siis rendi kanuu ning mine hoopis väikesele matkale peegelsiledal järvel.

NUUKSIO
NUUKSIO Foto: Shutterstock

SAIMAA PÄIKSELOOJANG

Kui reisida Soome, oleks patt jätta postitamata pilti põhjanaabrite kuulsatest järvedest. Saimaa järv pakub unustamatuid päikeseloojanguid ja -tõuse, kus taevas värvub oranžidesse, punastesse ja violetsetesse toonidesse. Kultuurihuvilistele pakub kindlasti huvi Saimaa kaldal asuvad linnad. Näiteks Savonlinnas Olavinlinna linnuses toimub juulikuus maailma kuulsamaid ooperifestivale – Savonlinna ooperifestival.

SAIMAA
SAIMAA Foto: Visit Finland

NÄSINNEULA VAATETORN

Loomulikult ei saa üle ega ümber ka toidupiltidest. Särkänniemi lõbustuspargis asuvas Näsinneula vaatetorni restoranis valmistatakse maitsvaid roogasid, mis pakuvad ka silmale rõõmu. Lisaks toidule saad jäädvustada 124 meetri kõrguselt avanevat vaadet Tamperele. Eriliseks teeb selle vaatetorni ka asjaolu, et see pöörleb: täispööre võtab aega 45 minutit.

Kui postitad Instagrami pildi, võid lisada juurde ka #tallink ja #tallinkshuttle. Piltilusasse Soome sõidutab kõige paremini ikka Tallink. Kusjuures, autopaketiga maksad ainult kahe reisija eest, teised kolm võivad kaasa tulla täiesti tasuta. Vaata lähemalt Tallinki kodulehelt.

NÄSINNEULA
NÄSINNEULA Foto: Pasi Jormalainen
Copy
Tagasi üles