LHV nõukogu liikmed ja töötajad ostsid ettevõtte aktsiaid

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV pensionisamba reklaam Radisson Blu hotelli fassaadil.
LHV pensionisamba reklaam Radisson Blu hotelli fassaadil. Foto: Peeter Langovits

LHV Groupi uute aktsiate emissiooni käigus märkisid olemasolevad ja uued investorid aktsiaid kogusummas 12,9 miljoni euro eest.

Oktoobris toimunud emissiooni käigus märkisid aktsiaid kõik nõukogu liikmed 8,3 miljoni euro, 9 investorit 4,5 miljoni euro ja 20 töötajat üle 100 000 euro eest. Peale aktsiakapitali suurenemist kuulub 77 protsenti LHV Groupi aktsiatest nõukogu liikmetele, 21 protsenti investoritele ja 2 protsenti töötajatele. LHV Groupi suurima aktsionäri, Rain Lõhmuse osalus on nüüd ettevõttes 46 protsenti. LHV Groupil on kaks tütarettevõtet – LHV Pank ja LHV Varahaldus.

«LHV Groupi aktsiakapitali suurendamisest saadud raha investeerime edasi LHV Panka,» ütles LHV Groupi suuromanik Rain Lõhmus. «LHV Pank on praegu väga kiire kasvu faasis ja finantseerimiseks on vaja suurendada kapitali nii sellel kui järgmisel kolmel-neljal aastal. Praegu tegutseb pank planeeritud kahjumiga ja kasumisse tahame jõuda 2013. aastal.»

Peale oktoobri lõpus toimunud LHV Panga aktsiakapitali suurendamist 8,8 miljoni euro võrra tõusis panga aktsiakapital 17,7 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles