Annus: prokurör ei lase mul rääkida

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Annus kohtumajas.
Toomas Annus kohtumajas. Foto: Priit Simson

Maadevahetuse kohtuprotsessil tunnistusi andnud ehitusfirma Merko nõukogu esimees Toomas Annus kurtis, et prokurör ei lase tal rääkida.

«Ma olen viis aastat seda hetke oodanud, minult ei küsitud eeluurimisel ka midagi nende asjade kohta, mis süüdistuses kirjas, minu arust on õiglane, kui viie aasta jooksul saan korra rääkida,» ütles Annus.

Prokurör Inna Ombler nõudis korduvalt Annuse ristküsitlemise katkestamist, sest Ombleri arvates ei vastanud kohtualune küsimustele, vaid esitas vabas vormis jutustust.

«Praegune siseminister ostis neli korterit Maakri majas, kaks oma ema nimel, kaks oma abikaasa nimel,» jätkas Annus enesekindlalt, teiste kohtualuste heakskiitvate muiete saatel.

Ombleri ärritasid Annuse märkused, et ka prokurörid investeerivad abikaasade kaudu, samuti omavad prokurörid osalusi ettevõtetes.

Annuse selgitas kohtus, et selles pole midagi ebaseaduslikku ega kriminaalset, kui endine keskkonnaminister Villu Reiljan soovis osalust juriidilises isikus.

Prokurörid püüavad kohtus tõestada, et looduskaitsemaade vahetuse eest andsid ettevõtjad Reiljanile meelehead osalustena ettevõtteis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles