Estouri vastu esitati nõudeid enam kui 300 000 euro eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välismaale pagenud üürivõlglast tabada on suhteliselt lootusetu ettevõtmine.
Välismaale pagenud üürivõlglast tabada on suhteliselt lootusetu ettevõtmine. Foto: SCANPIX

Juunis maksejõuetust tunnistanud Estouri vastu sai nõudeid esitada eilseni. Kokku esitati 439 avaldust kogusummas 373 962,22 eurot.

Nõuetekogumise perioodil esitati Tarbijakaitseametile tagatisest väljamaksmiseks kokku 439 avaldust kogusummas 373 962,22 eurot. Avalduste läbivaatamise käigus pidas tarbijakaitseamet õigustatuks 414 nõuet, kogusummas 300 000 eurot, täpsed numbrid võivad aga veel muutuda.

Kui tekib lisaküsimusi, võtab amet avaldajatega ise ühendust. Kui lisaküsimusi ei teki, tähendab see, et summad kuuluvad väljamaksmisele. Menetluse lõppedes saadab tarbijakaitseamet tarbijatele kirjaliku teate selle kohta, milliseks kujuneb tagasimakstava summa protsent ja tagastatava summa suurus, kasutades selleks avalduses kontaktandmetena märgitud e-maili aadressi.

Väljamaksed teeb vastavalt garantiikirjale Swedbank 14 kalendripäeva jooksul alates päevast, mil tarbijakaitseamet nõuded garantiiandjale esitab. Tarbijakaitsesamet loodab avalduste menetlemisega ühele poole saada augustikuu jooksul

17. juunil teatas reisikorraldaja Estour OÜ Tarbijakaitseametile, et ei suuda täita pakettreisilepingust tulenevaid kohustusi tarbijate ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles