SEB: laenajate seas on varasemast rohkem naisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laenajate seas on varasemast rohkem naisi
Laenajate seas on varasemast rohkem naisi Foto: Laura Oks

Eraisikute laenukäive on aastaga enam kui veerandi võrra kasvanud, SEB kinnitusel on laenusaajate seas kasvanud naiste osakaal.

Kui 2006. aastal oli kodulaenu võtjate seas mehi 64 protsenti, siis nüüd on see kahanenud 56 protsendini.

«Keskmine laenusaaja on 34- aastane ja võtab kodulaenu 20 aastaks - need näitajad ei ole viimase 5 aastaga oluliselt muutunud. Keskmine laenusumma on täna veidi suurem kui aasta tagasi, kuid umbes 15 protsenti väiksem kui aastal 2006,» nentis SEB eraisikulaenude suuna äriarendusjuht Triin Messimas.

Uute eluasemelaenude maht oli SEBs II kvartalis 30 protsenti suurem kui aasta varem. Tagatiseta tarbimislaenude maht kasvas II kvartalis aastatagusega võrreldes 18 protsenti, juunis 31 protsenti. Uute krediitkaartide arv oli II kvartalis 23,5 protsenti suurem, juunikuus 21 protsenti suurem kui aasta tagasi.

Eelmise aasta juuniga võrreldes kasvas eraisikute laenukäive 27 protsenti 62 miljoni euroni ning ettevõtete laenukäive 67 protsenti 171 miljoni euroni, nähtub Eesti Panga statistikast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles