Tootjahinnaindeksid juunis tõusid

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil metallitööstuse ettevõte Metec Grupi tootmishoone.
Pildil metallitööstuse ettevõte Metec Grupi tootmishoone. Foto: Margus Ansu.

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli 2011. aasta juunis võrreldes maiga 0,5 protsenti ja võrreldes eelmise aasta juuniga 5,4 protsenti, teatab Statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas juunis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus kemikaalide ja keemiatoodete, metalli- ning toiduainete tootmises.

2010. aasta juuniga võrreldes oli suurim hinnatõus kütteõlide ja metallitootmises.

Ekspordihinnaindeks tõusis 2011. aasta juunis võrreldes maiga 0,3 protsenti ja võrreldes eelmise aasta juuniga 11,1 protsenti.

Võrreldes eelmise kuuga tõusid juunis keskmisest enam puidu ja puittoodete ning keemiatoodete hinnad, samuti langesid metallide ja metalltoodete ning kummi- ja plasttoodete hinnad.

Impordihinnaindeks langes 2011. aasta juunis võrreldes maiga 1,4 protsenti ja tõusis võrreldes eelmise aasta juuniga 10,8 protsenti.

Võrreldes eelmise kuuga langesid juunis keskmisest enam mineraalsete kütuste, põllumajandussaaduste ja metallitoodete hinnad ning tõusid elektriseadmete hinnad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles