Üheksa protsenti Eesti ekspordist läheb ohtlikesse riikidesse

Kaur Paves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeeria naftaplatvorm.
Nigeeria naftaplatvorm. Foto: SCANPIX

Mais eksportis Eesti ligi 100 miljoni euro väärtuses kaupu riikidesse, kuhu reisida välisministeerium turvakaalutlustel ei soovita.


Statistikaameti pressiesindaja Anu Otsa sõnul puudub Eestis usaldusväärne statistika turismireiside kohta vähemkülastatud riikidesse, mistõttu pole ka võimalik hinnata, kui palju eestimaalasi külastab 22 välisministeeriumi poolt ebasoovitavaks kuulutatud sihtriiki.

Küll aga on täpselt teada, kui palju suundub neisse riikidesse Eestist kaupu. Mais moodustasid 22 ohtlikku riiki Eesti ekspordipartneritest üheksa protsenti, neisse riikidesse toimetati kaupu 99 miljoni euro väärtuses. Lõviosa sellest moodustas kaubavahetus Nigeeriaga (üldmahust 8,65 protsenti), järgnevad Alžeeria, Kõrgõzstan, Jeemen, Süüria ja Iraan.

Samal ajal moodustab import ohtlikest riikidest üldmahust marginaalse osa, küündides vaid 460 tuhande euroni. Enim saabub ohtlikest riikidest Eestisse kaupu Pakistanist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles