Saaremaa Laevakompanii ootab maksuvõlgadega tasaarveldamisi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa Laevakompanii alused veavad inimesi mandri ja saarte vahel.
Saaremaa Laevakompanii alused veavad inimesi mandri ja saarte vahel. Foto: Raigo Pajula

Saaremaa Laevakompanii kinnitusel ei kiirusta firma finantsistid miljonitesse ulatuvate riigimaksuvõlgnevuste kustutamisega, kuna igas kuus tehakse riigiga maksude tasaarveldust.

Eilse seisuga oli Saaremaa Laevakompanii riigile võlgu 634 254 krooni tulumaksu ja 1 155 631 krooni sotsiaalmaksu. Samuti on firmal intressivõlg, kirjutas Oma Saar.

 Kompanii finantsjuht Einar Riim ütles, et ettevõtted deklareerivad maksuametile iga kuu 10. kuupäevaks töötasudelt arvestatud tulu- ja sotsiaalmaksu ning 20. kuupäevaks käibemaksu.

«Sõltuvalt tulude-kulude vahekorrast eelmisel kuul võib ettevõte riigilt käibemaksu tagasi saada või peab riigile juurde maksma,» selgitas Riim.

Juhul kui ettevõttel on käibemaksu riigilt tagasi saada, siis tal on õigus esitada maksuametile selleks taotlus.

Kui ettevõttel tekib õigus käibemaksu tagasi saada, kuid ta ei esita taotlust käibemaksu tagastamiseks, jääb see summa maksuametis arvele ettemaksuna. Maksuametil on õigus käibemaksu ettevõttele tagastada 30 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles