Majutatud turistide arv langes kuues maakonnas

Kaur Paves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Eesti käsitööga tutvumas.
Turistid Eesti käsitööga tutvumas. Foto: Peeter Langovits

Kuigi kogu Eestis kasvas turistide arv majutusettevõtetes mais mullusega võrreldes 11 protsenti, ööbis kuues maakonnas külastajaid varasemast vähem.

Üldist kasvu vedasid Tallinn ja Tartu, mis kahepeale kokku võtavad endale 65,6 protsenti majutusettevõtete klientidest. Kultuuripealinnas majutati 15 protsenti ja ülikoolilinnas 8 protsenti enam turiste kui aasta tagasi.

Samal ajal leidis kuues maakonnas ametliku majutuskoha 2010. aastast vähem külalisi. Suurim langus leidis aset Valgamaal, kus majutatud turistide arv langes 22,7 protsenti 5209-lt 4026-le. Järgnesid Läänemaa (-16,7 protsenti), Hiiumaa (-12,8 protsenti), Jõgevamaa (-9,2 protsenti), Pärnumaa (-6,9 protsenti) ja Saaremaa (-1,8 protsenti).

Kõige kiirema kasvu tegi läbi Raplamaa, kus turistide arv kahekordistus 516-lt 1140-le. Märkimisväärne tõus toimus ka Võrumaal, kus majutati 59,2 protsenti ehk 1149 turisti enam kui aasta tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles