Tallinna Sadama nõukogu hakkab juhatuse uuendamist arutama augustis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neinar Seli.
Neinar Seli. Foto: Sille Annuk.

Riigile kuuluva Tallinna Sadama juhatuse liikmete praegused töölepingud lõpevad tänavu novembris ja sadama nõukogu hakkab augustis arutama, kuidas valida ettevõttele juhatuse liikmed uueks tähtajaks.


Tallinna Sadama reformierakondlasest nõukogu esimees Neinar Seli rääkis esmaspäeval BNSile, et praeguse valitsuse koalitsioonilepingu järgi toimub riigifirmade juhtide valimine avaliku konkursiga, kuid näiteks Estonian Air sai hiljuti uue juhi ilma avaliku konkursita.

Seli sõnul kavatseb ta Tallinna Sadamale juhtide valimise teema eelnevalt läbi rääkida Tallinna Sadama üldkoosoleku rolli täitva majandusminister Juhan Partsiga, et välja selgitada, millist uute juhtide valimise viisi minister toetab.

Tallinna Sadama praeguse juhatuse esimehe Ain Kaljuranna ja juhatuse liikme Allan Kiili võimaliku jätkamise kohta ütles Seli, et temal pole põhjust sadama juhte umbusaldada ja tema isikliku seisukoha järgi võiksid nad põhimõtteliselt tööd jätkata, kuid ta sooviks kuulda juhtide visiooni sadama edasisest arengust.

Samas märkis Seli, et võimalik avalik konkurss sadama juhatuse liikmete kohale tooks protsessi positiivset pinget.

Selgus uute lepingute osas võimaldaks senistel juhatuse liikmetel edasisi plaane teha, ütles Seli.

Sadama nõukokku kuuluv Isamaa ja Res Publica parlamendisaadik Tõnis Palts tõstatas oma kirjas Selile mõne nädala eest sadama juhatuse liikmete usalduse teema seoses Muuga uue konteinerterminali konkursiga.

Seli selgitas, et Paltsi tõstatud teemad on üldkoosolekuga läbi arutatud ja temal pole tegevjuhtkonna umbusaldamiseks põhjust.

Esmaspäeval toimunud nõukogu koosolekul juhtkonna usaldamise teema päevakorras ei olnud ning Palts koosolekul ei osalenud.

Sõltumata sellest, kas sadama juhatuse liikmed lahkuvad töölepingu tähtaja saabumisel või enne seda, maksab ettevõte neile kahe kuu palga suuruse kompensatsiooni.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles