Vanalinnast kuulub kümnendik välismaalastele

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vanalinn.
Tallinna vanalinn. Foto: Toomas Huik

Värske uuringu kohaselt kuulub 10 protsenti Tallinna vanalinnast välismaalastele, ülejäänu jagunev küllaltki ühtlaselt kohalike eraisikute, ettevõtete ja riigi/linna vahel. 

Pindi Kinnisvara koostas Tallinna kesklinna valitsuse tellimusel uuringu Tallinna vanalinnast, mille käigus kaardistati vanalinna kõik 597 hoonet ning analüüsiti omandite, kasutusotstarvete, elanike ja tehingute struktuuri.

Ülevaate kohaselt kuulub välismaalastele vanalinnast kümnendik, kuhu on kokku liidetud nii eraisikud kui vanalinnas kinnisvara omavate ettevõtete välismaalastest omanikud. «Palju kõneainet tekitanud kuulujutud, justkui vanalinn on välismaalastele maha müüdud, ei vasta tõele,» lausus Pindi Kinnisvara juhatuse esimees Kalev Roosiväli.

Eraisikutele kuulub vanalinnast üldse vaid veerand, kolmandik hoonetest on avaliku sektori omanduses (Tallinna linn, riik, ühiskondlikud organisatsioonid), kolmandaks suureks grupiks on ettevõtted.

«Tegemist on kalleima tsooniga terves Eestis- keskmine korteriomandite ruutmeetrihind oli 2011. aasta aprillis-mais vanalinnas 2563 €, võrdluseks Tallinna kesklinna linnaosas oli see 1485 €, kesklinna uusarenduste esmamüügi puhul 1873 € ja Tallinnas keskmisena 1033 €,» lisas ta.

Lõplikult valmib uuring juuni lõpus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles