ERR.ee: teise pensionisambaga liitumine pole vaibunud

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel saab liituda II pensionisambaga.
Veel saab liituda II pensionisambaga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi kõik pensionifondid teevad praegu vähikäiku, liitutakse vabatahtlikult teise pensionisambaga sama agaralt kui eelmistel aastatel.

Täna oli viimane võimalus kogumispensioni teise sambaga liituda neil, kes on sündinud aastatel 1974-76, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kõik pangakontorid olid avatud tavalisest kauem ning LHV hoiab oma uksed lahti lausa südaööni. Kuigi pensionifondid on koos börsidega teinud läbi vabalanguse ning rahanumbrid pensionikontodel vaatamata pidevatele sissemaksetele ei kasvanud, vaid kahanesid, rahustavad pangad uusi liitujaid, et tuuled pöörduvad.

Nordea Pensions Estonia juhatuse liige Kadi Toompere ütles, et praegu on parim aeg liituda just sellepärast, et aktsiaturud on all ja kõiki investeeringute alusvarasid saab osta väga odavalt.

Tänastel teise sambaga liitujatel on pensionieani aega umbes 30 aastat ja seetõttu eelistati enamasti progressiivseid fonde, kus aktsiate osakaal ja kasvuvõimalus suurem, aga suurem oht ka kaotuseks.

Täna oli ka selle aasta viimane võimalus fonde vahetada, kuid pankade kinnitusel on inimesed suhteliselt konservatiivsed ja liikumine ei olnud varasematest aastatest märgatavalt suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles