Tallinki reisijate arv tegi juunikuus rekordi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki laev.
Tallinki laev. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Tallink vedas juunis kõigil kontserni liinidel kokku rekordilised 989 445 reisijat, mis on 1,4 protsenti rohkem kui samas kuus eelmisel aastal.

Senini suurim arv reisijaid juunikuu kohta oli Eesti-Soome liinidel, kus veeti kokku 512 077 reisijat, mis on üks protsent rohkem kui samal perioodil eelmisel aastal ning Eesti-Rootsi liinil, kus rekordarv reisijaid saavutati 101 249 reisijaga ehk 3,9 protsenti rohkem kui 2017. aasta juunis, teatas Tallink.

Lisaks reisijateveo rekorditele kasvas eelnevatele kuudele sarnaselt jõudsalt ka kontserni kaubavedu – juunikuus veeti Tallink Grupi kõigil liinidel kokku 32 450 ühikut kaupa, mida on 5,2 protsenti rohkem kui samal perioodil eelmisel aastal.

«Kogu teine kvartal on meie jaoks olnud heade tulemustega kvartal, mille jooksul on peaaegu kõikidel meie liinidel kasvanud reisijate arv ning kõikidel liinidel on kasvanud ka veetud kaubaveoühikute arv,» ütles Tallink Grupi finantsdirektor Veiko Haavapuu pressiteates.  

«10,1-protsendiline veetud kaubaühikute arvu kasv võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on väga hea tulemus. Kaubaveo kasv on omalt poolt mõjutanud reisijate sõidukite mahtusid laevadel, mistõttu on näha mõnevõrra väiksemat kasvu kvartalis veetud reisijate sõidukite osas,» lisas ta.

«Meil on hea meel selle üle, et juunikuu tõi meile uued reisijateveo rekordid ja seda ka Eesti ja Soome vahelistel liinidel, mis on tiheda konkurentsi tõttu juba pikemat aega tugeva surve all olnud,» ütles Haavapuu.    

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles