Kui palju raha sul hetkel oleks, kui oleksid 10 aastat tagasi Apple aktsiatesse 1000 dollarit investeerinud?

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: ADNAN ABIDI / REUTERS

Pole kahtlustki, et kümme aastat tagasi Apple aktsiatesse investeerinud inimesed tegid omal ajal õige otsuse ning on tänaseks oma raha mitmekordselt tagasi teeninud. 

Berkshire Hathaway tegevjuht Warren Buffett ütles reedel CNBC-le, et tema ettevõte ostis lisaks juba olemasolevale 165,3 miljonile Apple aktsiale veel 75 miljonit aktsiat juurde.

Analüütikud ennustasid, et see uudis tõstab korralikult Apple väärtust ning nii ka läks - Apple aktsiad saavutasid oma läbi aegade kõrgeima väärtuse.

Seetõttu viis CNBC läbi kiired arvutused, saamaks teada, kui palju oleks praeguseks hetkeks inimene raha teeninud, kui ta oleks kümme aastat tagasi 1000 dollari eest Apple aktsiaid ostnud.

Arvutuste kohaselt oleks 2008. aastal 1000 dollarit investeerinud investor tänaseks Apple aktsiate pealt teeninud juba 7111 dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles