Uuring: viiendik Balti riikide töötajatest on valmis altkäemaksu pakkuma

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Altkäemaks
Altkäemaks Foto: SCANPIX

Rohkem kui kolmandik Euroopa ettevõtete töötajatest valmis pakkuma altkäemaksu, kingitusi või andma isiklikke soodustusi, et saavutada konkurentsieelist. Eestis, Lätis ja Leedus oli vastav näitaja 21 protsenti, selgub konsultatsiooni- ja audiitorfirma Ernst & Young Euroopa pettuste uuringust.

Ernst & Youngi partneri Ivar Kiigemägi sõnul on Euroopa majanduste suurenev inflatsioonirisk ning jätkuv energiahindade tõus muutnud paljude ettevõtete juhid saabuva majandustõusu suhtes skeptiliseks, mis omakorda muudab juhid ja töötajad altimaks kasutama kõiki võimalikke võtteid ettevõtte elushoidmiseks.

40 protsenti kõigist uuringus osalenuist väidab, et viimased kaks aastat kestnud majanduslangus on mõjutanud oluliselt ettevõtete sisest töökultuuri ning korruptsiooni ja äraostmise juhtumid on sagenenud. 2/3 uuringule vastanutest tunnistas, et ebaeetilise käitumise tendents on ettevõtetes kasvamas.

Eelmisel aastal justiitsministeeriumi poolt läbi viidud Eesti korruptsiooniuuringu kohaselt oli korruptiivselt nõus käituma 35 protsenti ettevõtjatest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles