Riskikapitalist: enne 2020. aastat tuleb tõenäoliselt uus majanduskriis

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ray Dalio.
Ray Dalio. Foto: ANJA NIEDRINGHAUS/AP

2008. aasta majanduskriisi ette näinud miljardärist investor Ray Dalio usub, et suure täenäosusega tabab uus kriis maailma enne 2020. aastat

Dalio hindas uue majanduskriisi saabumise tõenäosust enne 2020. aastat kusagil 70 protsendi peale, vahendab CNN. Dalio sõnul võivad uuele kriisile panna aluse Trumpi suured maksukärped ja üha kasvav kulutamine.

Riskikapitalisti sõnul kardavad investorid hetkel hirmsasti intressimäärade tõusu ja see destabiliseerib aktsiaturge. Kõik maailma suuremad aktsiaturud on sellel kuul juba läbinud tugevaid kõikumisi ja lained on alati tulnud Wall Streetilt.

Dalio usub, et USA majandus on hetkel «mullieelses» staadiumis, mis võib väga kiiresti kasvada mulliks ja seejärel samakiiresti lõhkeda. Hetkel kriisimärgid aga puuduvad.

Seega miks Daliot uskuda? Nimelt hoiatas mees 2007. aastal Bushi administratsiooni, et pankade tegevuse pärast on tulemas suur krahh.

Dalio sõnul muudab tulevase USAst algava kriisi veelgi keerulisemaks tõsiasi, et ühendriikides kasvab juba mõnda aega majanduslik ja sotsiaalne evabõrdsus, mis lööks kriisi ajal eriti tugevalt lõkkele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles